Εσείς!!!

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Βουβουζέλες!!!

Πριν λίγες μέρες ξεχνούσα το όνομα των μεγάλων αυτών καραμουζών. Τώρα το θυμάμαι και δεν νομίζω να το ξαναξεχάσω, ούτε το όνομα, ούτε τον ήχο... Τι μια λέω ότι δίνει παλμό, την άλλη νομίζω ότι χάλασε η τηλεόραση, την τρίτη νιώθω ότι ένα σμήνος γιγαντιαίων κουνουπιών με πολιορκούν...
Η βουβουζέλα μπήκε στη ζωή μου και δεν ξέρω τίποτα γι΄αυτή. Πρέπει να συστηθούμε καινούρια Αφρικανή μου φιλενάδα. Σε googlαρω και βρίσκω ότι βουβουζέλα λέγεται ένα είδος μακριάς καραμούζας που χρησιμοποιείται στα γήπεδα της Νοτιαφρικής, που βγάζει έναν διαολεμένο μονότονο θόρυβο, σε ένταση που λέγεται ότι είναι επικίνδυνη και που σίγουρα είναι ανυπόφορη. Η βουβουζέλα, είναι σχετικά καινούργιο φρούτο, εμφανίστηκε μετά την απελευθέρωση της χώρας στη δεκαετία του 1990. Η ορίτζιναλ βουβουζέλα φτιάχνεται από το κέρατο του βαρί-ουτάγκ, μεγάλου μηρυκαστικού της ν. Αφρικής που είναι μεταξύ γαζέλας και βοδιού (επιστημονική ονομασία βούσμαιος ο βοερικός). Οι σύγχρονες βουβουζέλες είναι βέβαια πλαστικές και οι περισσότεροι από μας ήδη λατρεύουμε να τις μισούμε (κάνω λάθος???)
Για να πω όμως την αλήθεια, για έναν λόγο αδιευκρίνιστο, θα ήθελα να είχα μία. Από βαρί-ουτάγκ δεν θα αποκτήσω (τέτοια δεν θέλω κιόλας) αλλά πολύ πιθανόν ούτε πλαστική. Βρήκα όμως virtual!!!! Και τη μοιράζομαι με όποιον το θελήσει. Η βουβουζέλα μου είναι εδώ: http://gr.vc/vuvuzela/!!! Πάω και κόντρες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: