Εσείς!!!

Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Καλή χρωματιστή αρχή!!!

Καλή αρχή! Ευχαριστώ για την πρόσκληση! Είναι τόσο χρωματιστή που δεν μπορώ να αντισταθώ... Και ποιος θα αρνιόταν δηλαδή να κοιτάξει μέσα από ένα καλειδοσκόπιο; Πόσο μάλλον να μπορεί να κουνά τα κρυσταλλάκια του και να συνδιαμορφώνει εικόνες...
Κοίταξα στο λεξικό, όχι σ΄όποιο κι όποιο, ¨Το μεγάλο λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας¨ λέει απ΄έξω, Α. Γεωργοπαπαδάκου και ομάδας φιλολόγων και να τι βρήκα: καλειδοσκόπιο, το: οπτικό όργανο που βασίζεται στην πολλαπλή ανάκλαση του φωτός από κάτοπτρα βαλμένα σε σχήμα γωνίας. Συνέχισα την αναζήτηση, ηλεκτρονικά αυτή τη φορά και η Βικιπαίδεια έγραφε: Το καλειδοσκόπιο είναι οπτικό όργανο που συνηθίζεται να χρησιμοποιείται ως παιδικό παιχνίδι. Πρόκειται για έναν σωλήνα που από τη μία άκρη του τοποθετείται στο μάτι του χρήστη και από την άλλη έχει διαφανές κάλυμμα που επιτρέπει τη διέλευση του φωτός. Στο εσωτερικό, κατά μήκος του σωλήνα βρίσκονται κάτοπτρα, ενώ το διαφανές κάλυμμα στην άκρη του είναι διπλό και στο εσωτερικό του βρίσκονται μικρά κομμάτια από γυαλί. Τα κάτοπτρα αντανακλούν το εισερχόμενο φως με τέτοιο τρόπο ώστε εμφανίζονται συμμετρικές εικόνες από τα μικρά κομμάτια γυαλί. Με την περιστροφή του σωλήνα τα κομματάκια κινούνται και έτσι δημιουργούνται διαφορετικοί σχηματισμοί.

Είτε ως όργανο, είτε ως παιχνίδι παιδικό μπορεί με μια μικρή, πολύ μικρή, σχεδόν ανεπαίσθητη κίνηση να αλλάζει εικόνες, έχοντας στη φαρέτρα του τα ίδια πάντα κομματάκια γυαλιού. Το πως αντανακλάται το φως κάνει τη διαφορά…Και η διαφορά μπορεί να είναι μικρή ή μεγάλη, εντυπωσιακή ή λιγότερο, αλλά πάντα έκπληξη. Ποτέ δεν είναι το ίδιο, αυτή νομίζω είναι η αξία του…

Ξεκινάμε κουνώντας τα γυαλάκια και ελπίζοντας ότι μπορεί να αρέσουν και σε άλλους οι εικόνες που σχηματίζονται! Και αν δεν λειτουργήσει ως όργανο, θα είναι τουλάχιστον ένα χαρούμενο παιχνίδι!

Φέρτε το μάτι κοντά να βλέπετε…

ΥΓ: Είμαι η Fidget Rainbowweb, αλήθεια σας λέω. Έψαχνα να βρω πως θα υπογράφω, δεν είχα πολύ έμπνευση και αναζήτησα το νεραϊδένιο μου όνομα. Έβαλα αυτό της ταυτότητας και αυτή είναι η αντιστοιχία.(Για τους δύσπιστους http://neraidokosmos1.wordpress.com/onoma/). Κι αν θέλετε να μάθετε για τη Fidget Rainbowweb, στο νεραϊδόκοσμο λένε ότι φέρνει τύχη. Ζει σε δασωμένες περιοχές κοντά σε δηλητηριώδη μανιτάρια. Μπορεί να τη δει κανείς μόνο στην ομίχλη νωρίς το πρωί. Φοράει κόκκινα με άσπρες βούλες, σαν τα μανιτάρια. Έχει πολύχρωμα φτερά σαν πεταλούδα.

Αφετηρία

Άντε καλό μήνα αν και 2 Αυγούστου
Καλή αρχή και θα δούμε πως θα βγει
Να δούμε θα έχει απ’όλα ? Καλειδοσκόπιο είναι αυτό τι στο καλό!!!
Τα μάτια ανοικτά
Τα αυτιά τεντωμένα
Οι αισθήσεις σε επαγρύπνηση
Και η διάθεση μεγάλη
Οι προσκλήσεις έφυγαν...