Εσείς!!!

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Οι ZZ Top τον Οκτώβρη στην Αθήνα


Εάν ακούγοντας το όνομα «ZZ Top» δεν σας έρχεται κάποιο τραγούδι, σίγουρα η όψη των δυο γερόλυκων της ροκ σας είναι γνωστή. Άλλωστε οι μακριές γενειάδες και οι ηλεκτρικές κιθάρες είναι το σήμα κατατεθέν του τρίο από τον Αμερικάνικο Νότο. Οι ZZ Top δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στη χώρα μας, όμως αυτό σύντομα θα αλλάξει, αφού θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Αθήνα το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwo Do).
Οι ZZ Top σχηματίστηκαν το 1969 στο Houston του Texas και κατέχουν ένα μοναδικό ρεκόρ, αφού για 40 χρόνια δεν έχει γίνει η παραμικρή αλλαγή στη σύνθεσή τους. Την τριάδα αποτελούν οι Billy Gibbons (κιθάρα - τραγούδι), Dusty Hill (μπάσο – τραγούδι) και Frank Beard (ντραμς). Έχουν στο ενεργητικό τους 15 studio άλμπουμ και περισσότερα από 20 πετυχημένα singles. To ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε το 1970 και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 14 albums.Μόνο στην Αμερική έχουν πουλήσει περισσότερο από τριάντα εκατομμύρια αντίτυπα με πρώτο το Eliminator που έχει ξεπεράσει τα έντεκα εκατομμύρια!
Ανάμεσά στα τραγούδια τους βρίσκονται ροκ ύμνοι όπως τα «La Grange», «Sharp dressed man», «Gimme all your Lovin’», «Rough Boy», «She just killed me». Τα τραγούδια «Blue jeans blues» και «Jesus just left Chicago», δύο από τα καλύτερα texas blues που γράφτηκαν ποτέ αποτελούν τον ύμνο των απανταχού τσοπεράδων Beer Drinkers and Hell Raisers. Φέτος η περιοδεία που πραγματοποιούν στην Αμερική μαζί με τους Aerosmith ήταν ένα από τα γεγονότα της χρονιάς και η κάλυψη της απασχόλησε τα ΜΜΕ σε παγκόσμιο επίπεδο. Όμως η sold-out τουρνέ διακόπηκε άδοξα μετά τον τραυματισμό επί σκηνής του Steven Tyler, τραγουδιστή των Aerosmith.
Πηγη e-radio.gr