Επειδή η φτωχιά θέλει
καλοπέραση σας παρουσιάζω ένα μενού
με πιάτα για όλες τις τσέπες , και φυσικά απολαυστικό ! Σαλάτα , με μαρούλι και ραπανάκι, για την όρεξη ! Ριζότο με κοτόπουλο και πάπρικα , δεν θέλει κόπο αλά τρόπο !
και γλυκό λουκουμάδες πορτοκάλι για πρωί , μεσημέρι απόγευμα και βράδυ ! Μμμμμ εγώ πάντως τα απόλαυσα τα πιάτα και σας τα παρουσιάζω ! Τα μοιράζομε για όλους !
Σαλάτα με ραπανάκια : Υλικά . 1 μεγάλο μαρούλι,3 ραπανάκια μικρά, 1 κρεμμύδι , 1/2 φλ. τσαγ. φιστίκια (αμερικάνικα ) 1/2 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο . 1/2 φλ. τσαγ. ξίδι η λεμόνι . Εκτέλεση : Καθαρίζετε και κόβετε το μαρούλι . Κόβετε τα ραπανάκια σε λεπτές ροδέλες . Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ανακατεύετε με το μαρούλι , τα ραπανάκια και τα φιστίκια . Αναμιγνύετε με το ελαιόλαδο , το ξίδι η λεμόνι και λίγο αλάτι . Περιχύνετε το μείγμα τη σαλάτα και σερβίρετε !
Λουκουμάδες με πορτοκάλι : Υλικά . 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του . 2 πορτοκάλια ( το χυμό τους ,λίγο ξύσμα )
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα . 1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν (μέσα στο αλεύρι ) . Λίγο αλάτι . Λίγο νερό χλιαρό . καλαμποκέλαιο ( για τηγάνισμα ) και μέλι , κανέλα και σουσάμι για πασπάλισμα . Εκτέλεση : Στον χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε λίγο ξύσμα του , ρίχνουμε την σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά . κατόπιν το ρίχνουμε στο αλεύρι ανακατεύοντας και προσθέτουμε το χλιαρό νερό για να σχηματιστεί ο χυλός . Στο καυτό λάδι του τηγανίζουμε και πασπαλίζουμε με μελί και αν θέλουμε κανέλα και σουσάμι .
Ριζότο με κοτόπουλο και πάπρικα : Υλικά . 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου . 125 ml λευκό κρασί της αρεσκείας σας . Λίγη πάπρικα 1/4 κουταλάκι του γλυκού συνήθως . 2 φιλέτα στήθους η περισσότερο στήθος κοτόπουλου, η αν θέλετε κρέας από μπούτια κοτόπουλου το ξεψαχνίζετε από το κόκαλο ,κομμένα σε
λεπτές λωρίδες . 1 κουτάλι ελαιόλαδο . 3κουταλιές βούτυρο. 3 πράσα ψιλοκομμένα. 400 γραμμάρια ρύζι για ριζότο . 60 γραμμάρια γραμμάρια φλούδες παρμεζάνας . Φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού για το γαρνίρισμα αν έχουμε .
Εκτέλεση : Βάζετε τον ζωμό κοτόπουλου και το κρασί να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα . Προσθέτετε την πάπρικα , χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και διατηρείτε το μίγμα ζεστό .
Σε βαθύ τηγάνι τηγανίζετε το το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για πέντε λεπτά , γυρίζοντας μερικές φορές . Βγάζετε από το τηγάνι
και αφήνετε στην άκρη . Στο ίδιο τηγάνι βάζετε το βούτυρο και τα πράσα και τηγανίζετε για 25 λεπτά περίπου σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας μερικές φορές ώσπου να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα . Προσθέτετε το ρύζι για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια . Προσθέτετε το μίγμα του ζωμού σιγά σιγά ( αφήνοντας κάθε φορά η μία δόση πριν βάλετε την επόμενη ) , ώσπου το ρύζι να μαλακώσει καλά , αλλά να κρατάει . Προσθέστε το κοτόπουλο , αλατοπιπερώνετε με πάπρικα η πιπέρι και σιγοβράζεται για 2 λεπτά . Τέλος όταν σερβίρετε βάζετε την παρμεζάνα και τα φυλλαράκια βασιλικού !
και ο κόπος σας θα τιμηθεί ! είμαι σίγουρος για αυτό !
Καλή χρονιά ! Επιμέλεια Φως Ιλαρόν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου